Inköp, garantiärenden och returer

Var kan jag köpa era leksaker?
BRIO har ingen egen direktförsäljning. Ta en titt på listan över våra återförsäljare. Tyvärr har BRIO inte något system som visar vilka produkter som finns i varje butik. Titta gärna på kartan med butiker för att hitta en webbutik som levererar i ditt land.

Hur gör jag om jag vill lämna tillbaka en produkt?
Alla returer och garantiärenden hanteras av våra återförsäljare. Vänligen kontakta butiken där du köpt produkten så kan de hjälpa dig vidare.

Erbjuder ni återköp och byten?
Vi följer återköpsreglerna för varje specifik marknad där våra produkter säljs. Kontakta butiken där du köpt produkten så kan de hjälpa dig vidare.

Hur gör jag om jag vill lämna synpunkter om en BRIO-produkt?
Om du inte har möjlighet att besöka en butik eller återförsäljare har funderingar, klagomål eller kommentarer, vänligen fyll i vårt kundformulär här.

Reservdelar, manualer och instruktioner

Var hittar jag manualer och instruktioner?
Manualer och instruktioner finns på den aktuella produktens webbsida. Till produkter som inte finns på webbsidorna finns inte längre instruktioner och manualer.

Var hittar jag information om era produkter?
Du hittar mer information om våra produkter på den här webbplatsen eller genom att kontakta din lokala återförsäljare.

Barnvagnar, Bilbarnstolar och Möbler har tagits bort från BRIO-sortimentet. Skicka ett mail till info.se@britax.com för mer information. Möbler, t ex spjälsängar, skötbord och barnmatstolar, tillverkas inte längre.

Var får jag tag på reservdelar?
Leksaker måste följa extremt rigorösa säkerhetsstandarder. Som ett resultat av detta erbjuder vi inte reservdelar som skulle kunna riskera säkerheten hos våra produkter. Eventuella garantiärenden hanteras av återförsäljaren eller distributören. Börja med att kontakta butiken där du köpte produkten.

Hur rengör jag BRIO-leksakerna?
Rengöring av leksaker ska alltid utföras av en vuxen. Beroende på vilket material leksaken är tillverkad av, rekommenderar vi olika rengöringsmetoder. Efter rengöring av en leksak bör du inspektera den och ersätta eventuella avvikelser som upptäckts. Du hittar mer detaljerad information här.

Vad våra leksaker är tillverkade av och var

Har materialet ni använder i era produkter ändrats under årens lopp?
Vårt material har inte förändrats nämnvärt sedan vi först började tillverka leksaker.
Leksaker är den produktkategori som har de tuffaste föreskrifterna och reglerna att leva upp till för att vara säkra för barn att leka med. De första EU-föreskrifterna kom 1988 och är under ständig utveckling.

Vilken typ av trä tillverkas era leksaker av?
Våra träleksaker består mestadels av bok som är ett perfekt material eftersom det är så tåligt och svårt att ta sönder. Bok är även ett vanligt europeiskt träslag och är inte utrotningshotad. Dessutom är det obligatoriskt med återplantering sedan 1900-talet och det tycker vi givetvis är viktigt. Alla träleksaker från BRIO har certifieringen FSC® (lic. no. C133361).

Var tillverkas era produkter?
Våra produkter tillverkas i Kina och Tjeckien. I början av 2000-talet påbörjade vi flytten av vår produktion till Kina. Vi försäkrade oss då om att tillverkningsmetoderna levde upp till samma standarder som i Sverige. Några av maskinerna som används kommer ursprungligen från Sverige och våra kinesiska medarbetare arbetar under exakt samma säkerhetsförhållanden som de skulle ha gjort i Sverige. Vi äger inte själva några fabriker utan samarbetar med några få noga utvalda leverantörer.

Säkerhet och kvalitet hos våra leksaker

Hur vet jag att era leksaker är säkra för mina barn?
Det finns inget vi sätter högre än säkerhet. Vi vet att barn ibland kan leka med en leksak på oväntade sätt. Därför testar vi alla våra produkter mycket noggrant. Leksakerna vi säljer måste följa samtliga säkerhetsföreskrifter och ibland testar vi även våra leksaker mot nya standarder som håller på att tas fram. Vi ställer enormt höga säkerhetskrav och många gånger är våra tester mer rigorösa än vad de juridiska kraven föreskriver. 

Leksaker är den produktkategori som har de tuffaste föreskrifterna och reglerna att leva upp till - och det tycker vi är bra.
Vill du veta mer om hur vi testar våra leksaker?

EG-försäkran om överensstämmelse
Använd denna länk för att hitta EG-försäkran om överensstämmelse för våra fjärrstyrda produkter. Kontakta gärna vår konsumenttjänst eller din säljpartner om några frågor uppstår.

Vilken typ av färg använder ni på era produkter?
Vi använder vattenbaserad färg och vattenbaserade polyuretanfärger. Alla färger testas mot appliceringsstandarderna EN71-3 + ftalater och AZO-färger. De uppfyller även kraven för SVHC-substanser.

Hur vet jag att färgen som använts på era produkter är säker för mina barn?
Färgen vi använder testas i produktion före användning och testas även på aktuell produkt enligt gällande standarder. Vad gäller leksaker innebär detta EN71-3 och AZO-färger.
Vi utför även salivtest vilket innebär att vi testar produkten efter hur ett barn skulle använda den i sin mun. Färgen vi använder är säker för bebisar att suga och bita på.

Innehåller färgen bly?
Nej, ingen av de färger vi använder innehåller bly.

Innehåller era leksaker PVC?
Nej, ingen av våra leksaker och inte heller någon av våra förpackningar innehåller PVC.

Innehåller era leksaker ftalater?
Våra leksaker uppfyller alltid våra säkerhetsstandarder och innehåller inte ftalater som listats som skadliga. Samtliga produkter genomgår ett specifikt antal tester innan de kommer ut på marknaden.

Är era träleksaker impregnerade?
Nej, vi använder inte impregneringsämnen i våra leksaker.

 


Hittar Du inte svaret på din produktfråga?

Då är du välkommen att fylla i vårt formulär här.

Change country